20.3 C
София

Зелени идеи за бременни жени и малки деца

Бихте ли искали да предадете екологична съзнателност и здравословни навици на вашето дете? Това може да започне още от момента, в който разберете, че ще бременни.

 

Периодът на бременността

В пъпната връв може да се натрупат повече от 200 химически вещества, които се съдържат в някои от продуктите за ежедневна употреба. Ежедневното използване на кухненски уреди, химически консерванти и др. може да има ефект върху плода. Следователно, изграждането на навици за използване на органични почистващи продукти и правилните хранителни навици са от съществено значение. Това може да предодврати натрупването на вредни вещества в пъпната връв и плацентата с повече от 90%.

 

Зелено бебешко парти

Партитата преди посрещането на малките палавници са по-разпространени в чужбина. У нас приятелките на майката се събират за погача и прощъпулник. Тъй като това обикновено са големи събирания, те генерират голямо количество отпадъци под формата на картонени чинии, пластмасови чашки и т.н. Превръщането им в зелени събития означава да изпратите електронни, вместо хартиени покани, да използвате чинии и чаши за многократна употреба и да подготвите разумно количество храна.

 

Устойчиви препарати за почистване

Много от почистващите препарати съдържат отровни химикали. Можете да ги откриете изписани на етикетите на шишетата и кутиите, където се споменава „опасно при поглъщане или вдишване от деца“. По-добре е тези продукти изобщо да не се внасят в дома. Можете да използвате за почистване прости домакински продукти като оцет, сол и вода. Много магазини предлагат зелени препарати за почистване, които съдържат само растителни или органични съставки.

 

Въздух без замърсяване

Въздухът у дома трябва да е чист и свеж. Много домове имат слаба вентилация и предпочитат затворени прозорци. Не допускайте това у дома – отворете прозорците и поканете свежия въздух вкъщи. Това помага замърсяването от прах или топлината, генерирана от електронните домакински уреди да отлетят навън и да бъдат заменени от свеж въздух.

 

Органична храна за малки деца

След като спрете да кърмите, продължете да давате на децата си органична храна, свежи плодове и зеленчуци и зелени билки и подправки. Децата имат бърз метаболизъм и често се чувстват гладни поради постоянното движение. Важно е да не им позволявате моментален достъп до сладкиши, близалки и други нездравословни храни и да опитате да ги приучите да харесват прясно изстисканите домашни сокове и плодове. Това е времето им за растеж и развитие, поради което те се нуждаят от храни с висока хранителна стойност.

Подобни новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12,996FansLike
- Advertisement -spot_img

Последни новини