-7.1 C
София

Узана поляна фест се завръща над Габрово

Узана поляна фест – най-големият фестивал в България, посветен на природосъобразния начин на живот, ще огласи голямата поляна в местността Узана над Габрово на 23, 24 и 25 юли.

Шестото издание на фестивала, който се възражда след кратко прекъсване, се организира от Община Габрово. Тази година той  е част и от програмата, посветена на престижната награда за зелени политики на Европейската комисия, която Габрово спечели за 2021 година – Европейски зелен лист.

Поляната е разделена на различни зони – Пространство ПоЗнание, ЕКОбазар, Фермерски пазар „ОТ БГ“, АРТзона, АКТивности, ИН/ЯН център, Детски център, Пространство НаЗдраве, Сцена. В тях през трите дни ще се четат лекции на различни теми, ще има духовни практики, йога, демонстрации на добри екологични идеи, творчески работилници, спортни предизвикателства.

На сцената ще видим групи като „Оратница“, Керана и „Космонавтите“, „Тъпани и гайди“, „Ехо Балкан самба“. Ще има куклен театър, конна езда, грънчарство, поход до връх Исполин, а при хубаво време и балон с горещ въздух, който ще издига желаещите да погледнат поляната отвисоко.

Специално място е отделено и на фермерски пазар с продукти от малки и екологични ферми и занаятчии.

Посетителите могат да избират дали да отседнат в хижите в местността, в палатковия лагер, непосредствено до поляната, или в хотелите и къщите за гости около и във Габрово.

Каквото и да решат обаче, на разположение ще са автобуси от и до Узана, които ще пътуват на всеки час в събота и на два часа в петъчния и неделния ден.

Пълната програма на фестивала е на https://uzanafest.gabrovo.bg/ 

Подобни новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12,996FansLike
- Advertisement -spot_img

Последни новини