22.8 C
София

Българският моден бранд „Ингилиз“ става „зелен“

Производството на българския бранд за луксозни обувки „Ингилиз груп“ става енергийно независимо.

Фабриката им в гр. Пещера ще постигне пълна енергийна независимост, която едновременно ще ги направи устойчиви, но и ще осигури финансова стабилност във времена с постоянно различни цени на електроенергията.

Компанията обяви, че с промените ще спестява по 486 тона CO2 емисии годишно с помощта на покривни фотоволтаични инсталации. Последният етап от въвеждането на тези технологии в експлоатация се предвижда да приключи до края на декември.

Преходът към иновации и зелена енергия „Ингилиз груп“ правят още през 2017-а, когато за луксозните си обувки започват да използват безвредни и биоразградими материали, така че производственият процес да следва концепцията за нулев отпадък.

Въвеждането на изцяло зелено производство е дългосрочен проект на „Ингилиз груп“, по който започнахме работа преди няколко години. Нашият план предвиждаше да дадем ход на проекта с фотоволтаичните инсталации през 2022 г., но несигурността на пазара на електроенергия ни мотивира да започнем още през април тази година. Така към края на 2021 г. освен стабилност в производството, ще постигнем и пълен въглероден неутралитет при консумацията на ел. енергия. Този начин на работа отразява и личната философия и отношение към природата на целия ръководен екип на компанията“, казва Ремзи Ингилизов, зам.-управител на „Ингилиз груп“.

Енергийно независимите, безотпадни производствени технологии и нулев въглероден отпечатък са в основата и на “зеления” завод на производителя в гр. Пещера, който е в процес на изграждане.

„Ингилиз груп“ е семейна компания на повече от 20 години, в която към днешна дата вече трето поколение професионалисти създават обувки за клиенти от цял свят от завода в гр. Пещера. Дружеството е лидер на Балканите в производството на всички елементи на обувките на едно място – калъпи, табани и ходила.

С дългогодишни традиции в качествената продукция и уникално ноу хау в иновациите, „Ингилиз груп“ привлича световни партньори, сред които е и производителят на сценични костюми Джанфранко Пиерантони. „Ингилиз груп“ произвежда и обувките, носени в един от най-успешните тв сериали – Game of Thrones, както и в култовата филмова поредица Star Wars.

Подобни новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12,996FansLike
- Advertisement -spot_img

Последни новини