22.8 C
София

#GreenArtCircle търси еко творци и предприемачи

Варненската фондация „Академия за рециклиращо изкуство” (Recycle Art Academy) търси творци и предприемачи за нов „зелен“ проект.

#GreenArtCircle ще подкрепя български артисти и бизнеси, които използват отпадъчни материали и опаковки за многократна употреба.

Идеята на организаторите е да помогнат на българските творци да видят потенциал в отпадъчните опаковки, като ги включат в своето изкуство и го надградят със социална ангажираност.

Освен артисти, в проекта са поканени и малки производители, които решават да преизползват своите опаковки, както и да се сдобият с нови, които са подходящи за вторична употреба.

В #GreenArtCircle има възможност да се включат около 20 участника, които ще получат от академията подкрепа на своето „Рециклиращо изкуство“, която се състои в:

-консултация за изграждане на работещ механизъм за събиране на старите опаковки, повторно използване и достъп до други опаковки, които могат се преизползват

-контакти с по-големи производители и индустрии с цел претворяване на техните остатъчни материали като текстилни парченца и други, които могат да се превърнат в творения (играчки, картини, пана, мебели и др.)

-консултации как да използват своите собствени отпадъчни опаковки, включвайки ги в своето „Рециклиращо изкуство“

-маркетинг на продуктите в рамките на #GreenArtCircle

Всички желаещи да се включат могат да се запознаят с условията за участие на страницата на организаторите и в събитието във фейсбук.

Крайният срок за кандидатстване е 28.02.2022 г.

Подобни новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12,996FansLike
- Advertisement -spot_img

Последни новини