12.3 C
София

Най-доброто от Индия идва в България

В продължение на месец в София и Варна ще се проведе фестивалът Best Of India, който ще покаже огромно разнообразие от традиционни индийски продукти.

Второто издание на фестивала ще започне в зала Универсиада в София от 18 до 30 юни, а след това ще се премести във Варна, в Двореца на културата и спорта между 8 и 17 юли. Входът е безплатен, а часовете, в които вратите ще са отворени – от 11.00 до 20.00 часа всеки ден.

Официалното откриване с г-н. Санджай Рана, посланик на Индия в България ще се състои на 20 юни от 17.00 часа. 

Събитието е част от поредица от дейности, отбелязващи 75-ата годишнина от независимостта на Индия по инициативата Azadi Ka Amrit Mahotsav. Съществуват огромни възможности за обогатяване на икономическите ангажименти между Индия и България, тъй като страната ни предлага добри възможности за индийски продукти и услуги. Въпреки пандемията, икономическите и културни взаимоотношения между нашите две страни продължават да се разширяват, като тази експозиция ще допринесе за увеличаване на дипломатическия потенциал между двете държави.

През 13-те дни на изложението повече от 60 компании от Индия ще представят висококачествени продукти и услуги, включително ориз, чай, подправки, подаръци и занаяти, обзавеждане за дома, текстил и облекла, бижута и козметика и др. 

За доброто настроение на посетителите ще има развлекателна програма, включваща индийски танци, йога демонстрации, рисуване с къна, прожекция на индийски кино, музика и други изненади. 

Любителите на индийската кухня ще могат да се насладят на традиционни деликатеси. 

Подобни новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12,996FansLike
- Advertisement -spot_img

Последни новини