18.5 C
София

Беглика фест идва за 14-и път

За 14-и път Беглика фест ще се проведе в живописната местност Беглика в родопския дял на Баташка Планина.

Датите тази година са 14 – 21 август, а събитието ще посрещне посетителите с богата музикална програма, практики за здраве и себепознание и други различни приключения.

Беглика Фест e устойчив фестивал, който се провежда ежегодно от 2008 година в третата седмица на август и обединява разнообразни активности – от музика, през духовни практики и медитации, до богата програма с работилници и лекции. 

Фестивалът е подхоящ за семейства с деца, с наситената си дневна програма, включваща детска градина и разнообразни детски занимания – работилници, въжена градина, стрелба с лък, каякинг и тн. Възрастните ще могат да се включат в йога сесии и разнообразни духовни практики, както и в отворен форум, с изключително разнообразна програма – лекции, които покриват теми от устойчиво развитие, през ведическо учение, до това как да развиеш успешен и устойчив бизнес благодарение на креативно съдаржание в Тик Ток.

Програмата е допълнена от какао церемонии, звукотерапии, рисуване на чакри и тн. 

Фестивалните дни преминават в прохладни вечери под звуците на богата музикална програма. Сцената на Беглика приветства разнообразни стилове от етно, джаз, пънк, бас и електронно звучене, фолклор, като обединяващото звено между всички участници е мултикултурното, над-стилово звучене, което не подлежи на рамки и ограничения, създава се на мига и носи усещане на свобода и безграничност.

Сред имената в музикалната програма тази година са испанската прима на балканската музика Sandra Sangiao от Barcelona Gypsy Orchestra, северномакедонската етно джаз формация Perija, българските градски поети от Таралеща, международно фестивалния Man of No Ego и др. 

Гостите на фестивала могат да отседнат къмпинг зоната, изградена с философия да не се променя средата, да не се оставя отпечатък и да се съжителства в хармония едни с други и със заобикалящия ни свят. На разположение на къмпингуващите ще бъдат компостни тоалетни, питейна вода, както и обособена зона за храни и напитки. Транспортът до фестивалните земи може да се случи по земя и по вода – водни таксита поемат предвижването на гостите от язовирната стена на Беглика до територията на фестивала. За първи път тази година ще бъде създаден и Beglika Co-working Space, където дигиталните номади ще могат да се възползват от сянка, маси и столове, ток от соларни панели и интернет. 

Споделената икономика и съ-участието е в основата на Беглика, затова всички посетители са провокирани да се включват активно в случването на фестивала, като допринесат със собствените си умения, талант, ресурс.  

Билети за фестивала може да закупите от тук: https://epaygo.bg/3415952898

Пълната програма може да разгледате на www.beglika.org.

Беглика Фест се осъществява с медийната подкрепа на GoBio.bg и това не е случайно – ето основните принципи на фестивала:

  • Нулеви отпадъци – максимално намаляване на генерираните отпадъци, разделно събиране и рециклиране 
  • Възобновяема енергия – използване на слънчеви панели и биогориво 
  • Ресурсно-ефективен транспорт – споделено пътуване (car-pooling), бегликобус, велосипеди, водни таксита 
  • Партньори със същите ценности – Фондация Беглика работи с партньори и доставчици, които изповядват идеите на устойчивото развитие 
  • Атмосфера на творческа свобода и взаимно уважение 
  • Сътворяване – система на доброволци, творци, участници генериращи и обменящо ресурси, услуги и продукти

Подобни новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12,996FansLike
- Advertisement -spot_img

Последни новини