22.8 C
София

Drop Down Community с еко музикална премиера на  “Петте елемента”

На 14 ноември в Зала България младежкият оркестър Drop Down Community ще представи премиерата на своя екологичен аудио-визуален проект „Петте елемента“.

Вдъхновен от ежедневната борба в личния живот на младите музиканти за намаляване на използването на пластмасата, той стартира през 2020-а година. Тогава Drop Down Community започват работата по създаването на цикъл от пет изцяло нови музикални произведения, придружени с въздействащи видеоклипове, посветени на каузата да опазим планетата.

Със задачата се заема талантливият филмов композитор Иво Паунов и в началото на тази година вече е факт едноименният албум “Петте елемента”. Името е отпратка към четирите познати стихии – въздух, огън, вода и земя, към които се добавя пети елемент – пластмасата, символизираща разрушителната за природата човешка намеса.

Към музиката в албума утвърденият оператор и режисьор Васил Къркеланов създава пет видеоклипа, представящи реални екологични проблеми, чрез които да се алармира обществото. Процесът по заснемането им продължава една година, в която артистите обикалят цялата страна в търсене на провокативни места, чрез които да илюстрират своята кауза.

Със силата на изкуството Drop Down Community ще се борят за създаването на общество, ценящо жизненоважните ресурси. 

Те ще представят на живо “Петте елемента” за първи път тази година, а билетите за събитието са налични на касата на зала „България“ и в Ивентим.

Drop Down Community (DDC) е нов независим струнен оркестър, изграден от млади и талантливи музиканти, водени от любовта към музиката. Новата формация има за цел да вкара класическия оркестър в ритъма на ХХI век и да укрепи моста между младата публика и класическата сцена. 

Подобни новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12,996FansLike
- Advertisement -spot_img

Последни новини