19.8 C
София

Грешките в храненето и тренировките, заради които буксувате

Автор: Катрин Димитрова/Fit Me Up Fitness*

Ако от дълго време „буксувате“ на едно място в тренировките и чувствате, че храненето ви е на ниво, но не виждате резултати…то тази статия е за вас!

В дългогодишната ми треньорска практика съм помогнала на много жени да постигнат желаните резултати и мечтаната фигура. Много пъти клиентите идват при мен с мисълта, че стъпките, които следват в храненето и залата са правилни, но в действителност правят някои големи грешки, които им пречат към достигането на желаните цели. Надявам се тази статия да ви спаси от някои грешки, които често допускаме и да ви помогне по-лесно да постигнете красиво и стегнато тяло.

Хранене

Когато става въпрос за отслабване, няма как да не спомена, че една от най-честите грешки, които ние жените правим в стремежа си да отслабнем е да не ядем, или да гладуваме. Наистина ме натъжава, когато чуя, че някоя от моите клиентки е минала на ограничено количество храна и дори глад. Ако подхождате така хаотивно не само, че ще се чувствате уморени, но и ще предизвикате хаос на метаболизма си. Супер екстремните диети почти винаги имат обратен ефект. От една страна, защото гладът винаги печели. А ако случайно надделеете над него за определен период, правилото е, че колкото по-малко храна ядете, толкова повече тялото ви свиква с това количество. След като достигнете поддържане на това ниско съдържание на калории, вероятно сте забавили метаболизма си и много трудно бихте могли да увеличите калориите си до поддържане на ниво без наддаване на тегло. Не се страхувайте да ядете! 

Тренировки

Другата честа грешка е да мислите, че тренировките с тежести ще ви направят „мускулести“. Все още чувам жени, които отказват да вземат 5 кг гира, защото се страхуват, че ще изглеждат много мускулести. Дами, направете си услуга и започнете да тренирате с тежести. Като използвате тежестите в тренировките си, вие не само ще станете по-стегнати и по-секси, но и ще ускорите метаболизма си.

Движение

А, как мислите, дали има „само един начин“ за постигане на вашите цели? Това е още една грешка, която може да допуснем. Не се вманиачавайте само в това да бягате, или в това да тренирате само с тежести. Не забравяйте да включвате високо интензивно интервално натоварване. Ако пък обичате да бягате, включете и някоя тренировка с тежести, за да добавите секси извивки към тялото си. В крайна сметка, бъдете отворени към друг вид натоварвания, които да подобряват тялото ви.

Кантарът

Естествено, няма как да не спомена и кантара, който понякога ни изиграва „лоша шега“. Почти няма жена, която да не се качва на него прекалено често. Кантарът е инструмент – знайте кога да го използвате и кога нямате нужда от него. Освен това може да проследите своя напредък и по друг начин. Може да направите снимки на напредъка си, да вземете мерки на обиколките на тялото или да проследите по дрехите си. Често жените се хващат за числото на кантара и малко знаят, че ако просто прекъснете тази емоция към това число, тялото ви ще се трансформира.

И за финал, бих ви препоръчала да бъдете честни със себе си. 

Гладувате ли? 

Храните ли с вредно? 

Притеснявате ли се да вдигнете повече от 5 кг? 

Обсебени ли сте от числото на кантара? 

Има много информация как да се храните и как да тренирате, ако се окажете изгубени. Един от съветите, които мога да ви дам, е да помислите да работите с личен треньор, за да ви мотивира и да ви помогне да постигнете по-лесно желаните резултати.

*Катрин Димитрова работи от 10 години като индивидуален треньор на жени. Води и кондиционни тренировки. Преди 4 години основава и започва да развива Fit Me Up Fitness – изцяло дамски фитнес, който помага на жените от всяка възраст, форма и размер да се чувстват добре и да бъдат в добра физическа форма, да развият своя физически потенциал без риск от травми и да работят с лекота и увереност.

Подобни новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12,996FansLike
- Advertisement -spot_img

Последни новини