22.8 C
София

Канабис за висок имунитет?

Най-често срещаните заболявания в света са острите респираторни инфекции. Според Световната здравна организация (СЗО) всеки възрастен страда от настинки 2-4 пъти годишно, юношите и малките деца – около 6 пъти, бебета – от 8 до 12 пъти. 

 В продължение на много години учените от Националния институт по здравеопазване се занимават с изучаването на проблема свързан с високата честота на респираторните инфекции. Данните показват, че проблемът е в разделянето на работата на двата вида човешки имунитет: клетъчен и хуморален.

В продължение на цели пет години учените търсят универсален естествен имуномодулатор, който би могъл да стимулира и да регулира съвместната работа на двата вида имунитет.

Оказва се, че такова свойство има канабисовото масло с лабораторна степен на пречистване. Това лекарство свързва клетъчните и хуморалните имунитети чрез ендоканабиноидната система.

Човешката ендоканабиноидна система е отговорна за много основни функции. Едни от тях са болка, апетит, памет, настроение, сън и на-важното – за имунния отговор на тялото. Основната функция на тази система е в хомеостазата – регулирането на системите на тялото и поддържане на баланса на вътрешната среда при всякакви обстоятелства.

Оказва се, че благодарение на канабисовото масло значително се увеличава устойчивостта на организма към вирусните инфекции, увеличава се броят на Т-лимфоцитите и се засилва производството на антитела.

Подобни новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12,996FansLike
- Advertisement -spot_img

Последни новини