-1.8 C
София

Новолунни манифестации

Новолуниeто е специално време, което ни дава възможност да се приберем навътре и да разгърнем своето истинско Аз. Точно както от пълната тъмнина, Луната постепенно започва да расте и да ни огрява със своята светлина, този момент на интроспекция и равносметка ни дава възможност да си починем и презаредим и да осъзнаем какво искаме да постигнем през новия лунен цикъл, който отваряме.

Новолунието през януари е на 13-ти в 07:02 ч.

Докато пълнолунието е подходящо за пречистване на стари модели, фазата на новолунието е най-доброто време за планиране и засяване на нашите най-съкровени намерения.

Нашите идеи и визии имат нужда от време, за да се превърнат в новата ни реалност, също като семето, което остава сгушено в тъмнината на почвата, докато дойде неговият момент да порасне и да разцъфти. Новолунните ритуали са като водата, която подхранва това семе и му помага в процеса на неговия растеж.

Манифестиране на Намерения

Подгответе се за ритуала си предварително, като отделите малко време, за да се съсредоточите върху вашите желания. Това ще ви помогне да получите яснота, защото много често най-голямата пречка пред изобилието в живота ни е, че не знаем за какво всъщност копнее сърцето ни.

Новолунието е най-подходящото време за поставянето на цели или започване на нови проекти. Намеренията и копнежите, заявени на глас или записани на хартия, имат огромна сила, така че помислете дали това, което си пожелавате, е това, от което действително имате нужда.

Има една мисъл „В света има повече изплакани сълзи от сбъднати мечти отколкото от несбъднати“ и тя е напълно основателно предупреждение, когато поставяте своите намерения за новолуние.

Подготовка за Новолунен Ритуал

Най-важното е да следвате собствената си интуиция и да изпълните ритуала в спокойствие и лекота, без да се тревожите за подробностите.

Помнете, вие сте творците на собствената си реалност.

Всеки ще има различен подход към ритуала за новолуние и е важно да го приспособите според вашите нужди. Тук даваме само ориентир, но истинският ви водач е сърцето, което по-добре от всеки знае как да прояви своите копнежи.

Някои от предметите, които може да използвате, включват тетрадка и химикал за записване на вашите намерения. Направете обстановката вълшебна, точно като този момент – организирайте пространството, украсете го и си запалете свещи. Можете да направите олтар от цветя, кристали и други предмети и снимки, които имат силен енергиен заряд за вас.

Някои хора чувстват, че музиката за медитация им помага да се отпуснат още повече.

Може да използвате различни аромати и билки, които пречистват пространството като тамян, пало санто или салвия и да прекадите с тях преди да започнете работата с намеренията си.

Манифестация на практика

Най-напред трябва да се центрирате и да настроите ума си. Отделете време, за да наблюдавате вътрешното си състояние или медитирайте върху сърцето си и си представяйте как вдишвате и издишвате през него…

Може да използвате медитативна техника, която вече познавате, за да успокоите ума, или просто да останете в тишина и покой, и да отпиете от топъл билков чай.

Независимо от вашия подход, целта е да изчистите ума си, да успокоите тялото си и да останете в настоящия момент. Единственото, което има значение е  концентрацията и намерението, което влагате в ритуала.

Свържете се с намеренията, които искате да посеете през този нов лунен цикъл.

Първата стъпка към тяхното проявление е да ги декларирате. Това може да се направи устно, въпреки че много хора смятат, че е най-добре да се запишат. Това конкретизира желанието и то придобива материален облик. Този списък може също да се промени, когато вашите намерения се реализират или развият.

Първо запишете „Нека всичко се сбъдне в името на Висшето Благо“

Под това утвърждение започнете да записвате желанията си. Списъкът ви може да се състои от едно до десет намерения. Опитайте се да не се ограничавате. Спомнете си, че Вселената функционира на принципа на изобилието и единственото, което го блокира, са вашите собствени вярвания.

По време на ритуала можете също да включите символични действия и предмети, които се отнасят до най-големите ви мечти.

Когато дойде пълнолуние, предприемете някакви действия по тези големи мечти и си направете ритуал за пречистване на всичко, което ви спира и блокира. Пълнолунието е добър момент да се изгори списъкът с намерения от новолуние. Това е символен жест на непривързаност, защото всяка една зависимост, било тя и към най-съкровеното ни желание, носи страдание .

Нашата цел е да посеем своите намерения, с доверие, че само най-доброто за нас ще се сбъдне. Ако някое намерение не се прояви, това може да се дължи на няколко причини.

Едната е ,че имаме блокиращи вярвания, които го спират, като например – „Аз не заслужавам“ или „Не е сигурно, че ще имам това в живота си“.  В този случай е хубаво да потърсим подходяща терапия, с която да ги обработим.

Друг път просто не е назрял моментът и желанието ни ще се сбъдне, когато сме готови за него и обстоятелствата в живота ни го позволяват.

А понякога Вселената просто има нещо много по-добро за нас.

Но дори някое от намеренията ви да не се сбъдне непосредствено след ритуала, в хода на времето ще се изумите от неговата ефективност. Но най-важното, което той ще ви донесе, е напомнянето, че вие имате цялата сила и потенциал да реализирате всичките си мечти и проекти.

Да бъде Изобилие!

Автор: Према Дая

Према Дая (Кристина Хаджиева) е йога преподавател, психолог, терапевт и фасилитаторка на женски практики, която придобива своите познания след множество обучения, курсове и семинари в България Индия, Непал, Щатите, Бразилия и цяла Европа.

Понастоящем води практики и ритрийти и организира онлайн програми за България, Бразилия и Англия

Разберете повече за нея и онлайн практиките ѝ:
https://premadayayoga-bg.com/
FB – Prema Daya Yoga
Instagram – prema.daya

Събитие и Медитация за Манифестация по Новолуние (13.01.21)

Подобни новини

Свежи идеи за здравословни салати с кейл

През зимните месеци организмът ни се нуждае от допълнително количество витамини и минерали, които да го подкрепят в борбата със студа и болестите, и...

Как веган козметиката промени индустрията

Кои продукти за красота са веган и как потребителите стимулират иновациите в чистата и органична козметика? Веганството не е просто специален хранителен режим, а философия...

Живот на кредит през 2021 – не към банка, а към Земята

Само в рамките на първите 8 месеца на 2020 г. човечеството е изразходвало полагащия му се дял земни ресурси за цялата година. Това означава,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12,741FansLike
- Advertisement -

Последни новини

Свежи идеи за здравословни салати с кейл

През зимните месеци организмът ни се нуждае от допълнително количество витамини и минерали, които да го подкрепят в борбата със студа и болестите, и...

Как веган козметиката промени индустрията

Кои продукти за красота са веган и как потребителите стимулират иновациите в чистата и органична козметика? Веганството не е просто специален хранителен режим, а философия...

Живот на кредит през 2021 – не към банка, а към Земята

Само в рамките на първите 8 месеца на 2020 г. човечеството е изразходвало полагащия му се дял земни ресурси за цялата година. Това означава,...

Кратки интензивни тренировки – имат ли ефект и за какво могат да са ни полезни?

В днешния забързан живот и вечно заетия ни график за много от нас е трудно да изградим режим за тренировки или дори въобще да...

Възроденото Матавенеро: едно от най-големите еко селища в Испания

Светът в началото на ХХІ в. търси алтернативи за справяне с все по-големите предизвикателства и преди всичко за собственото си оцеляване. Пандемията с коронавируса...