18.5 C
София

Еко организации: Сдружение „Зелен“

Коя е Вашата организация и с какво се занимава?

Ние сме Сдружение „Зелен“, учредено в края на 2012 година от група приятели. Това, което ни свързва, е любовта към природата във всичките ѝ аспекти. Основната ни цел е популяризирането на нестандартни решения за опазване на околната среда, а средствата, които използваме, се стремим да запазват нашата оригиналност, автентичност и свобода. Разчитаме основно на лични средства, дарения и доброволен труд.

Коя е последната Ви инициатива и беше ли успешна?

Последната ни инициатива цели да подкрепи проект за солидарно земеделие на нашите партньори от екоферма „Венец“ и полагането на основите на Зелен социален център в архитектурен резерват Старо Стефаново. Успехът е относително понятие, което несъмнено предпочитаме да е на наша страна, но всички са добре дошли да преценят сами.

С коя кампания се гордеете най-много и защо?

„Зелен сбор“ е проект на Сдружението, който цели да подкрепи големите идеи за малките населени места, като съдействаме в организирането на серия от събития, насърчаващи живота в малки общности с грижа за околната среда.

Събитията включват социални, образователни, артистични, спортни, културни и други дейности, които вече 5 поредни години стимулират младите хора да прекарват времето си по ползотворен начин извън шумотевицата на големия град и близо до природата.

Какви са целите Ви за 2021?

Стремим се към по-устойчив начин на живот, развиване в общности, подкрепа на фестивали и събития. Тази година една от целите ни беше да въвлечем повече млади българи в инициативите ни, защото смятаме, че е важно младежите местно ниво да са запознати с възможностите, които предлагаме.

С кои други организации си партнирате и/или следите?

Най-активни и доказани през годините са партньорствата ни със организациите, които седят зад събитията „Събуди се“ и „Беглика“. Свързват ни общи ценности и се опитваме да си сътрудничим и помагаме по всички възможни начини.

Предлагате ли възможност за доброволчество?

Винаги! В момента усилията са ни насочени към набирането на български участници за проектите ни по Европейски корпус за солидарност през това лято в България както и за няколко международни проекта. Всеки, който се интересува, може да се свърже с нас по обичайните канали.

Какво ще посъветвате читателите ни?

Само споко и бъдете зелени!

Младежи се учат да живеят устойчиво в еко общност край село Буново

Подобни новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12,996FansLike
- Advertisement -spot_img

Последни новини