12.3 C
София

6 упражнения за активно горене на мазнини

Когато става въпрос за кардио упражнения, обикновено първата асоциация, която изниква в съзнанието на човека, е бягането. Истината е, че освен бягането има още редица упражнения от този вид, които са също толкова ефективни. Освен това кардио упражненията действат благоприятно върху състоянието на сърдечно-съдовата система, помагат при проблеми с храносмилането и забавят проблемите със стареенето.

Летният сезон започна, но никога не е късно да влезете във форма. Интензивните упражнения са идеалното решение за активно изгаряне на излишните мазнини. Следващите 6 упражнения, предложени от треньора Наташа Осиен, ще ви помогнат да постигнете желаната форма, изгаряйки излишните калории и оформяйки своята мускулатура.

№1: Дървосекач

Упражнението носи това име, тъй като движението, което се изпълнява, наподобява на движението при отсичане на дърво. Застанете леко приклекнали, краката трябва да бъдат разтворени на широчината на раменете. Хванете една гиричка от двете страни, а ако не разполагате с такава, бихте могли да вземете бутилка с вода. Приклекнете, накланяйки тялото си към лявото коляно и изнесете гиричката надолу и встрани. След това се изправете, завъртайки тялото си от кръста и придвижвайки ръцете с гиричката по диагонал нагоре покрай тялото. Гиричката трябва да се намира малко над главата ви, а самото движение идва от тялото, а не от ръцете. Направете три серии от седем повторения на всяка страна.
Ако изпитвате затруднение по време на първите серии, опитайте да направите упражнението без гиричка.

№2: Клек с ритник назад

Единствената разлика от традиционния клек е, че тук при самото изправяне трябва да направите ритник назад. За допълнителна тежест бихте могли да включите и движение с ръцете, както е направила Наташа. Направете три серии от четиринадесет повторения за всеки крак.

№3: Разходка тип „обратна дъска“

Заемете позиция „обратна дъска“ – коремните мускули гледат нагоре, а ръцете поддържат тежестта на тялото. Започнете да извършвате движения напред-назад сякаш ходите. Ключът тук е да държите бедрата високо, като по този начин краката ще работят максимално добре. Направете три серии от осем повторения. Имайте предвид, че движението напред и назад се брои за едно повторение.

№4: Окачване с едно рамо

Заемете позиция на четири крака. Повдигнете колената и застанете на пръсти. Старайте се да поддържате баланс през цялото време. Внимателно повдигнете едната ръка, изнесете я напред, а след това встрани и се върнете в изходна позиция. След това повторете същото движение, но с противоположната ръка. Цялата тежест тук пада върху краката и ръката, която е допряна до пода. Направете четири серии от осем повторения с всяка ръка.

№5: Клек с подскок и докосване на пода

Кой каза, че клековете са скучни? Напротив, те могат да бъдат изключително разнообразни. Комбинацията между клек и подскок с докосване на пода е перфектното решение за интензивно упражнение. Приклекнете леко и докоснете пода. След това се изправете и направете лек подскок. Може да извършвате упражнението статично или с допълнително движение напред и назад, както е показала Наташа (линкът към видеото е накрая на материала). Направете четири серии от осем повторения. Ако имате проблем с коленете, пропуснете това упражнение.

№6: Ритник в седнало положение

Заемете позиция „куче гледащо надолу“. След това плавно изнесете единия крак встрани, сякаш правите ритник, и вдигнете противоположната ръка. Цялата тежест пада върху ръката и крака, които са поставени на пода. Когато се намирате в крайна позиция формата на тялото наподобява седнало положение. Върнете се в изходна позиция и повторете движението с другия крак и другата ръка. Направете три серии от дванадесет повторения.

Тези на пръв поглед сложни за изпълнение упражнения са изключително ефективни по отношение на изгаряне на мазнини. Добрата новина е, че могат да бъдат изпълнени както в зала, така и в домашни условия. Не ви е необходимо нищо повече от удобен екип, постелка и мотивираща музика.
Ако първоначално изпитвате затруднения при изпълнението им, бихте могли да правите по-малко повторения, докато организмът не се адаптира.

Тук можете да видите видеото с изпълнение на упражненията.

Подобни новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12,996FansLike
- Advertisement -spot_img

Последни новини