19.8 C
София

Иновативните български бои ESCREO стават въглеродно неутрални

Българската компания ESCREO е в последния етап на постигане на пълна въглеродна неутралност. 

ESCREO са един от най-успешните български стартъпи, чиито първи продукт беше боя, която превръща всяка стена в бяла дъска за рисуване и писане. Днес компанията има над 3000 доволни клиента в цял свят и успешно осъществява мисията си да разработва продукти за креативност и производителност във всяко работно пространство.

Методът им за постигане на въглеродна неутралност е да балансират както емисиите, създадени от притежавани, или контролирани от компанията източници (напр. фирмени съоръжения, бизнес пътувания, превозни средства и др.) в Обхват 1, и от непреките им емисии (разход на електричество, вода, топлина, охлаждане, пара и др.) в Обхват 2. 

ESCREO са избрали да инвестират в проект на Механизма за чисто развитие (МЧР) номер 2535: CUIDEMOS Mexico (Campana De Uso Intelegente De Energia Mexico) – Smart Use of Energy Mexico. Този проект е проверен и одобрен от Рамковата конвенция на Организацията на Обединените Нации по изменение на климата („РКООНИК“). Част от причината да се спрат точно на него е, че ООН е първата организация, която въвежда и издава въглеродни кредити в рамките на МЧР. 

Причината да преминат към въглеродна неутралност точно сега, е че компанията вярва в идеята, че 2021 г. е първата година от „Десетилетие за действие“, в което човечеството може да постигне 17-те цели на ООН за устойчиво развитие (ЦУР).

Бихме искали да допринесем колкото можем повече за нещо много по-голямо от нас, като това да помогнем да оставим света по-добър, отколкото сме го намерили. Насърчаваме и включваме устойчивост във всичко, което правим чрез нашата способност за иновации и партньорства”, споделят ESCREO.

Сред текущите им зелени инициативи са:

  • Природосъобразно фактуриране – от създаването си компанията издава само електронни фактури. 
  • ESCREO засаждат дърво с всяка поръчка, направена през техния сайт в партньорство с https://moretrees.eco

В следващата година:

  • ESCREO ще пуснат на пазара въглеродно неутрален продукт, който абсорбира CO2
  • До средата на 2022-а компанията планира да ползва 100% въглеродно-съобразни доставчици 
  • ESCREO планират да станат първата въглеродно неутрална компания за боя за писане, като компенсират оставащите им емисии от Обхват 3 (включващи всички оставащи непреки емисии по веригата им за доставки, като опаковане, печат, доставки и др.) до края на 2022 г.

Пътната карта на всички зелени инициативи на компанията е тук.

Спечели първата въглеродно неутрална боя за писане – виж как на нашата Facebook страница!

Подобни новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12,996FansLike
- Advertisement -spot_img

Последни новини