18.5 C
София

„Ретрофит“ прави старите автомобили електрически

 

Автомобилната индустрия започва да върви към една нова и природосъобразна посока. Електрическите коли се развиват бързо и са все по-търсени. Само че много хора не могат да си ги позволят. Какво ще се случи, когато стане задължително всички да имаме такива? Решението вероятно ще бъде ,,ретрофит’’ – процес, при който стари автомобили се превръщат в електрически.

Засега Франция е водеща страна в развитието на тази практика, но ,,ретрофит’’ има обещаващи амбиции да се разрастне в световен мащаб.  Това, което се прави основно, е замяна на цялото термично задвижване с електрическо – сменя се двигателят с електрически и се поставя т.нар. пауър бокс, чрез който ще работят батериите и двигателят. 

Френската държава прави и отстъпки в цената, за да стимулира хората да се обръщат все повече към тази услуга. Разбира се, има определени условия, на които трябва да отговаря автомобилът. Необходимо е да бъде регистриран във Франция, да е активно ползван и да е на не повече от 5 години. 

Този бизнес е един екологичен преход с цел да се забавят климатичните промени.  Освен това предоставя изгодна възможност на хората с по-малки финансови възможности да се сдобият с екологично съобразен автомобил. 

Електромобилите – по-вредни за природата от бензиновите коли?

Вицепремиерът Борислав Сандов подкара първия български електрически камион

Подобни новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12,996FansLike
- Advertisement -spot_img

Последни новини